Sidevisninger i alt

Sidevisninger i alt

tirsdag den 17. februar 2015

Daisy og Onslow

Venteværelset i skannerafsnittet på Roskilde Sygehus. Overfor os sidder Daisy og Onslow – henholdsvis søster og svoger til fru Hyacinth i den engelske serie ”Fint skal det være”. Eller også er det bare nogle, der ligner…Onslow, der er travlt beskæftiget med sin mobiltelefon, har i dagens anledning ikke sin netundertrøje på under pilotjakken med det udviskede firmalogo, men derimod en almindelig hvid undertrøje, der strammer over den velvoksne mave. Dvs. hvid og hvid er nu så meget sagt; adskillige vaske sammen med kulørt tøj, samt flere dages brug har givet den en vis patina. På cap´en står med store bogstaver printet HAPPY. Hertil cowboybukser med opslag, så de ikke helt dækker kondiskoene. Daisy ved hans side er ligeledes iført kondisko, som står udmærket til den kun let nussede kondidragt.
På et tidspunkt kommer en ung kvinde ud fra skannerrummet og spørger efter Daisy – eller hvad hun nu hedder. Daisy giver sig til kende, og straks befaler det unge menneske, som må være elev, med høj, klar stemme hende at lade vandet om fem minutter! Og det med sådan en styrke, at al opmærksom straks rettes mod Daisy, som ser helt ulykkelig ud og fremstammende giver udtryk for ikke at være i stand til at efterkomme ordren. Sagen er ordnet hjemmefra, men eleven beordrer alligevel et forsøg gjort – om fem minutter!
Der går så et stykke tid - helt nøjagtigt fem minutter – så kommer der en and ind i venteværelse! Det lyder i hvert fald sådan og alle tilstedeværende kikker op og ser på hinanden og efter anden, men siger ikke noget. Så hiver Onslow mobiltelefonen op lommen på pilotjakken med det udviskede firmalogo og trykker på en tast – og vips, så tier anden. Han prikker Daisy på skulderen og peger på døren til toilettet. En rislende lyd fra det ikke særligt velisolerede toilet afslører, at Daisy alligevel er i stand til efterkomme elevens ordre.
Den unge elev fører Daisy ind i skannerrummet, mens Onslow fumler videre med sin mobiltelefon…
Tableau slut.